Članstvo

Tko može postati članom/icom HSD-a

Prema člancima 32., 33. i 34. Statuta Hrvatskog sociološkog društva:

„Redovnim/nom članom/icom Društva može postati svaki/a državljanin/ka Republike Hrvatske koji/a je završio/la preddiplomski studij sociologije, diplomirao/la, magistrirao/la ili doktorirao/la iz područja sociologije…”

„Članom/icom studentom/icom Društva može postati svaki/a državljanin/ka Republike Hrvatske koji/a studira preddiplomski, diplomski ili poslijediplomski studij sociologije u Republici Hrvatskoj…”

„Pridruženim članom/icom Društva može postati osoba koja nije državljanin/ka Republike Hrvatske, a koja je student/ica studija sociologije, ili koja je diplomirala, magistrirala ili doktorirala iz područja sociologije…”

Procedura upisa

Ukoliko ste zainteresirani da postanete članom/icom HSD-a ili da obnovite svoje članstvo, učinite sljedeće:

Ispunite obrazac za upis/obnovu članstva. Molimo Vas da obrazac pažljivo i u cijelosti ispunite, jer prema Zakonu o udrugama, čl.12, Vaša prijava mora sadržavati puno ime i prezime, godinu rođenja i OIB, dok ostale informacije služe za održavanje baze podataka o članstvu i olakšavanje komunikacije između članova/ica i predsjedništva HSD-a, te članova međusobno.

Uplatite članarinu na broj računa HSD-a: IBAN: HR1623900011100315979, Hrvatska poštanska banka d.d. (BIC code banke: HPBZHR2x). Na posebnu uplatnicu unesite odgovarajući iznos, a u rubriku “poziv na broj” unesite svoj broj članske iskaznice (ukoliko se učlanjujete prvi put upišite 1111). Ukoliko uplatu vršite putem internetskog ili mobilnog bankarstva tada Vas molimo da nam uvjerenje o odgovarajućoj transakciji proslijedite na adresu elektroničke pošte info@hsd.hr, ili nam kopiju uplatnice pošaljite poštom na adresu:

Hrvatsko sociološko društvo
Institut za društvena istraživanja u Zagrebu
Amruševa 11/II
10000 Zagreb

Visina članarine

Na redovnoj Skupštini 7. 6. 2002. određena je visina godišnje članarine za sljedeće kategorije članstva:

  • zaposleni redovni članovi: 200,00 kn
  • umirovljeni redovni članovi: 100,00 kn
  • nezaposleni redovni članovi: 50,00 kn
  • studenti: 50,00 kn
  • pridruženi članovi: 250,00 kn
  • doplata za pretplatu na Polemos ili Socijalnu ekologiju: + 40,00 kn.

Kako članarina obuhvaća i pretplatu na časopis Revija za sociologiju, pretplatu za časopis više ne morate posebno uplaćivati. Ukoliko ste već uplatili ovogodišnju pretplatu na Reviju, slobodni ste uplatiti 50,00 kuna manje za članarinu (nezaposleni 25,00 kn), s time da nam, ako je to moguće, priložite kopiju uplatnice kojom ste se pretplatili na Reviju.

Povlastice članstva u HSD-u:

  • pretplata na časopis Revija za sociologiju
  • popust u pretplati na časopise Polemos (40,00 kn) i Socijalna ekologija (40,00 kn)
  • povoljniji uvjeti sudjelovanja na kongresima koje organiziraju ISA i ESA
  • izvještaji o djelatnostima Društva, te pozivi na konferencije, okrugle stolove, predavanja, tribine i ćakule i druga događanja u organizaciji Društva.