Godišnje izvješće 2010. – 2011.

GODIŠNJE IZVJEŠĆE O RADU SEKCIJE ZA SOCIOLOGIJU PROSTORA SKUPŠTINI HRVATSKOG SOCIOLOŠKOG DRUŠTVA ZA 2010./2011.

Sekcija za sociologiju prostora pri Hrvatskom sociološkom društvu je osnovana 4. prosinca 2009. godine i trenutno okuplja 26 članova s 11 različitih znanstvenih i visokoobrazovnih institucija.

U proteklom jednogodišnjem razdoblju između zasjedanja Skupštine Hrvatskog sociološkog društva, od travnja 2010. do kraja ožujka 2011. godine, Sekcija za sociologiju prostora je imala sljedeće stručne i organizacijske aktivnosti:

  • od 1. srpnja 2010. godine funkciju voditelja sekcije je preuzeo Kruno Kardov, a dužnost tajnice sekcije vrši i dalje Jelena Zlatar,
  • u listopadu 2010. godine sekcija je organizirala izlaganja Saše Poljanec Borić s Instituta Ivo Pilar o javnom dobru i Ognjena Čaldarovića sa Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu o proizvodnji javnog interesa,
  • u ožujku 2011. godine organizirano je izlaganje Branke Aničić sa Agronomskog fakulteta na temu kulturnog krajobraza,
  • Sekcija za sociologiju prostora je u sklopu predstavljanja na kongresu Hrvatskog sociološkog društva organizirala panel s četiri konferencijska priopćenja na temu Društveni razvoj teritorija i okrugli stol također s četiri izlaganja na temu Temeljne promjene u hrvatskim urbano-ruralnim prostorima i regijama posljednjih dvadeset godina.

U narednom razdoblju djelovanje će biti usmjereno na daljnje proširenje članstva, organiziranje javnih diskusija na teme od interesa svojih članova, kao i promocije novih izdanja iz područja koja tematski pokriva Sekcija.

U Zagrebu, 20. ožujka 2011.

Voditelj Sekcije za sociologiju prostora
Kruno Kardov

en_GBEnglish
Scroll to Top