Nacionalni kongres Hrvatskog sociološkog društva, Zagreb, 7. i 8. 4. 2011.

Na dane 7. i 8. 4. 2011. u prostorijama Stare gradske vijećnice u Zagrebu održan je Nacionalni kongres Hrvatskog sociološkog društva pod nazivom Sociologija i promjena – izazovi budućnosti. U okviru Kongresa osnovni naglasak bio je stavljen na razmatranje različitih aspekata i značajki hrvatskog društva u širem europskom i globalnom kontekstu a kroz prizmu skorog pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji. Pored toga, određena pažnja također se posvetila raspravi o poziciji sociologije i njenim mogućnostima pružanja odgovora na brojna neuralgična pitanja s kojima je suočeno hrvatsko društvo.

Tijekom dvodnevnog programa održano je 28 izlaganja podijeljenih u sedam sesija, održane su dvije panel diskusije i jedan okrugli stol. Posebna sesija bila je posvećena obilježavanju 40. obljetnice izlaženja časopisa Revija za sociologiju i 20. godišnjice izlaženja časopisa Socijalna ekologija a u okviru iste ujedno su bila predstavljena recentna izdanja naše sociološke produkcije.

Prvog dana kongresa održana je Izborna skupština Hrvatskog sociološkog društva na kojoj je za novog Predsjednika izabran prof. dr. sc. Ognjen Čaldarović. Sukladno predviđenom programu, novoizabrani Predsjednik je drugog dana skupa održao plenarno izlaganje u kojem je osobito istakao osnovne prioritetne ciljeve koji se nalaze pred našom sociološkom zajednicom u predstojećem dvogodišnjem razdoblju.

Više članaka

hrCroatian
Scroll to Top