Sekcija za sociologiju prostora – Poziv na predavanje, 8. 12. 2011.

Sekcija za sociologiju prostora u suradnji s Poslijediplomskim doktorskim studijem sociologije vas poziva na predavanje Ole Listhauga “The Publics’ Concern for Global Warming: A Cross-national Study of 47 Countries”.

Predavanje će se održati u konferencijskoj dvorani Filozofskog fakulteta (Ivana Lučića 3, Zagreb, 2. kat knjižnice) u četvrtak 8. prosinca 2011. u 11.00 sati.

Ola Listhaug je profesor na Odjelu za sociologiju i političke znanosti Norveškog sveučilišta znanosti i tehnologije u Trondheimu, član je Norveške akademije znanosti i umjetnosti, Kraljevskog norveškog društva znanosti i umjetnosti te različitih međunarodnih istraživačkih institucija i inicijativa među kojima Centra za istraživanja građanskog rata (PRIO) te European Values Study i World Values Survey Association.

U fokusu znanstvenoga interesa prof. Listhauga su istraživanja vrijednosti i političkog ponašanja, a predavanje će problematizirati nacionalne i međunacionalne razlike u percepciji ozbiljnosti globalnoga zatopljenja temeljem analize podataka World Values Survey od 2005. do 2009. godine. Ukazat će se na moguća objašnjenja tih razlika u širem kontekstu pristupa klimatskim promjenama, pitanja nesigurnosti i potencijala za društvene sukobe.

Više članaka

hrCroatian
Scroll to Top