Predstavnik HSD-a prof. dr. sc. Siniša Zrinščak sudjelovao na 18. svjetskom kongresu sociologije, Yokohama, Japan

Kao predstavnik HSD-a prof. dr. sc. Siniša Zrinščak sudjelovao je na tri službena sastanka na 18. svjetskom kongresu sociologije ‘XVIII ISA World Congress of Sociology’ koji je ove godine održan u Yokohami, Japan od 13. – 19. 7. 2014.

Dr. Zrinščak je sudjelovao na sastanku Vijeća nacionalnih udruženja (Council of National Associations) na kojem je predstavljena struktura ISA-e te su predstavljeni rezultati ankete poslane nacionalnim udruženjima. Na sastanku je posebno naglašena velika važnost regularne komunikacije s ISA-om.

Predstavnik HSD-a potom je sudjelovao na sastanku Skupštine ISA-e (na kojem su prisustvovali predstavnici nacionalnih udruženja i istraživačkih odbora) na kojem je i održan i izbor novog rukovodstva ISA-e. Za predsjednicu ISA-e izabrana je Prof. dr. sc. Margaret Abraham (SAD). Više o novom rukovodstvu ISA-e možete naći na sljedećoj poveznici.

Prof. dr. sc. Siniša Zrinščak je potom sudjelovao na još jednom sastanku predstavnika nacionalnih udruženja na kome su se predstavili kandidati za članstvo Izvršnog odbora, a iz kvote predstavnika nacionalnih udruženja, te je nakon predstavljanja, obavljen izbor.

Više članaka

hrCroatian
Scroll to Top