Međunarodna znanstvena konferencija “Religion and non-religion in contemporary societies. Theoretical, empirical and methodological challenges for research in Central and Eastern Europe and beyond”

Od 21. do 23. travnja 2016. na Sveučilištu u Zadru održat će se međunarodna znanstvena konferencija „Religion and non-religion in contemporary societies. Theoretical, empirical and methodological challenges for research in Central and Eastern Europe and beyond”, u organizaciji Međunarodnog udruženja sociologije religije Srednje i Istočne Europe (ISORECEA) i Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru, a pod pokroviteljstvom Europske sociološke asocijacije (ESA) i Hrvatskog sociološkog društva (HSD).

Na konferenciji će sudjelovati stotinjak uglednih međunarodnih znanstvenika koji će, između ostalog, raspravljati o razumijevanju i objašnjenju odnosa religije, sekularnosti i različitih oblika nereligioznosti, kao i o rasprostranjenim tezama unutar suvremenih studija u području sociologije religije, poput teze o privatizaciji i deprivatizaciji, teze o multiplim sekularnostima, teze o religijskom bricolageu itd.

Program konferencije nalazi se ovdje.

Više članaka

Scroll to Top