Dopuna i promjena termina održavanja programa Svečane sjednice povodom Dodjele priznanja “Rudi Supek”, ponedjeljak 10. 12. 2018. u 17.00 sati

Čast nam je obavijestiti Vas da će u prof. Frank Welz održati javno predavanje pod naslovom ‘Sociology in Contemporary Society’ u ponedjeljak 10. prosinca 2018. godine nakon svečane dodjele priznanja “Rudi Supek” Goranu Batini i predavanja ‘Raison d’être sociologije u Hrvatskoj za vrijeme Austro-Ugarske Monarhije: kulturno-historiografski pregled’ u Društvu sveučilišnih nastavnika, Frankopanska 5a. 

Zbog navedene dopune u programu, dodjela priznanja “Rudi Supek” Goranu Batini započet će u 17h.

Frank Welz je profesor sociologije pri Školi za političke znanosti i sociologiju na Sveučilišu u Innsbrucku. Bio je član različitih europskih stručnih i znanstvenih organizacija i inicijativa, između ostalih i European Alliance for the Social Sciences and Humanities (EASSH) i Initiative for Science in Europe (ISE). Od 2015. do 2017. bio je predsjednik Europske sociološke asocijacije.  Njegovi znanstveni interesi se pretežno vezuju uz područja sociološke teorije, sociologije kulture, posebice prava, i povijesti sociologije. U središtu njegova rada je pitanje makro-historijskih promjena i suvremena transformacija suvereniteta.

Više članaka

hrCroatian
Scroll to Top