Odgođeno – Druga tribina Studentske riječi

Obavještavamo vas da je tribina Studentska riječ: O ratu, koja se trebala održati 7. ožujka 2024. u Gradskoj knjižnici, nažalost odgođena zbog bolesti sudionika. Novi termin bit će objavljen naknadno.


O ratu

Povratak rata u Europu nakon desetljeća mira, trenutna kriza na Bliskom istoku, tenzije oko Tajvana, sveprisutna prijetnja nuklearnog sukoba i druga nedavna događanja dovela su do reaktualizacije potrebe za razumijevanjem vojnog sukoba, odnosno rata, i njegove uloge na međunarodnom planu i u stvaranju povijesti.

Unatoč važnosti i kompleksnosti fenomena rata, prevladavajući je diskurs o njemu prečesto reduktivan i pojednostavljen – sveden na puko moraliziranje, navijanje ili pak očajavanje nad iskvarenom ljudskom prirodom. Njegovo je istinsko razumijevanje, međutim, moguće jedino posredstvom teorije koja može objasniti društvenu, političku, ekonomsku i filozofsku podlogu nastanka rata.

O ratu općenito, ali i o aktualnim ratnim zbivanjima vodit će se razgovor s posebnim gostom, hrvatskim sociologom i filozofom te dragovoljcem Domovinskog rata profesorom Ozrenom Žunecom. (L. M.)

Više o tribini putem linka. Vaše mišljenje nam je važno, pa ako već niste, molimo odvojite trenutak za kratku anketu.

Više članaka

hrCroatian
Scroll to Top