Poziv na prijavu za metodološku školu – “Izazovi primjene i analize fokus grupa u društvenim znanostima” (rok 15.4.)

MSCA-IF projekt Sense AGENDa pri Odsjeku za sociologiju, Sveučilišta u Zagrebu Filozofski fakultet i Sekcije za kvalitativne metode istraživanja Hrvatskog sociološkog društva pozivaju zainteresirane na prijavu za Metodološku školu “Izazovi primjene i analize fokus grupa u društvenim znanostima”.

Cilj je ove metodološke škole upoznati sudionike s izazovima, ali i snagama korištenja fokus grupa kao kvalitativne metode istraživanja u društvenim znanostima, kao i sa specifičnostima analize rezultata fokus grupa unutar ovih okvira.

Metodološka škola je namijenjena prvenstveno doktorskim studentima društvenih znanosti, no u slučaju slobodnih mjesta dobrodošli su i motivirani studenti diplomskih studija i poslijedoktorandi. Metodološka škola je otvorena i sudionicima van hrvatskih institucija. Za sudjelovanje nije potrebno posebno predznanje niti vlastiti projekt temeljen na fokus grupama, no nužno je dobro razumijevanje engleskog jezika budući da će sva literatura, kao i gostujuće predavanje, biti na engleskom.

Metodološka škola je besplatna za izabrane sudionike. Na žalost, nismo u mogućnosti doprinijeti pokrivanju eventualnih troškova puta i smještaja te su isti odgovornost sudionika.  

Za sudjelovanje u metodološkoj školi ne dodjeljuju se ECTS bodovi, no na zahtjev će se izdavati potvrda o sudjelovanju.  

Metodološka škola provest će se kroz tri Zoom diskusijske grupe i dvodnevnu radionicu i seminar na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od izabranih sudionika očekuje se aktivno sudjelovanje u svim komponentama metodološke škole.

Program:

Zoom diskusijske grupe: uvod u pripremu i primjenu fokus grupa

  • Tri termina: petkom 3.5., 17.5. i 24.5.2024., 14.00 – 15.30

Dvodnevna radionica: analiza fokus grupa

  • Poslijepodne četvrtak 6.6. i prijepodne 7.6.2024.

Seminar (otvoren javnosti) – poslijepodne 7.6.2024.

  1. Tanja Vučković Juroš: Fokus grupe u istraživanju kontroverznih i osjetljivih tema – lekcije iz projekta Sense AGENDa
  2. Okrugli stol: Izazovi fokus grupa iz perspektive početnika i iskusnih istraživača
  3. Bojana Lobe (Sveučilište u Ljubljani): Gostujuće predavanje o virtualnim (online) fokus grupama

Prijava za metodološku školu uključuje kratki motivacijski tekst (do 500 riječi), a vrši se preko poveznice najkasnije do 15. travnja 2024. godine.

Više članaka

hrCroatian
Scroll to Top