Revitalizacija Sekcije za nastavu sociologije u srednjim školama

U utorak, 02. travnja 2024. godine na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar održan je sastanak Sekcije za nastavu sociologije u srednjim školama. Kako Sekcija posljednjih godina nije bila aktivna, nekoliko profesora i profesorica sociologije u srednjim školama, zajedno sa sociolozima i sociologinjama zaposlenim u znanstvenim institucijama uvidjelo je potrebu za revitalizacijom Sekcije.

Na sastanku su prisustvovali profesori i profesorice iz nekoliko srednjih škola (gimnazija i strukovnih škola), te predstavnici i predstavnice studentskih udruga Anomija (Fakultet hrvatskih studija) i Diskrepancija (Filozofski fakultet). Prisutni su razgovarali o problemima i izazovima s kojima se susreću u radu, planovima zajedničkih aktivnosti i podršci koju zaposleni u sustavu znanosti mogu ponuditi kolegama i kolegicama zaposlenim u srednjim školama. Prepoznata je i potreba za dijeljenjem informacija o provedenim istraživanjima, nalazima istraživanja i mogućim budućim predavanjima. Osim toga, prisutni su razgovarali i o potrebi zaštite struke, diskutirajući o tome što znači biti sociolog ili sociologinja te kako predavati sociologiju.

Sekcija nastavlja s radom otvarajući mogućnost umrežavanja i komunikacije svih zainteresiranih preko mailing liste čije je pokretanje dogovoreno na sastanku. S obzirom na to, pozivamo sve zainteresirane kolege i kolegice da nam se jave na dolje navedene e-mail adrese. Pogledajte i našu Facebook objavu.

Voditelj sekcije

Nikola Švenda, profesor sociologije u Gimnaziji Lucijana Vranjanina, Zagreb

E-mail: nikola.svenda@yahoo.com

Tajnica sekcije

Dr. sc. Vanja Dergić, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Zagreb

E-mail: vanja.dergic@pilar.hr

Više članaka

hrCroatian
Scroll to Top