Održana je promocija zbornika posvećena akademiku prof. dr. sc. Ivanu Cifriću

U četvrtak, 4. srpnja 2024., u Konferencijskoj dvorani knjižnice Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održana je promocija zbornika posvećenog doajenu naše sociologije akademiku prof. dr. sc. Ivanu Cifriću.

Zbornik pod naslovom „Život u sjećanju. Znanstveni prilozi i osobne crtice u spomen akademiku Ivanu Cifriću (1946.-2018.)“, objavljen je u izdanju FF Pressa. Urednici zbornika su profesori Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, ujedno dugogodišnji suradnici profesora Cifrića, izv. prof. dr. sc. Tijana Trako Poljak i prof. dr. sc. Krunoslav Nikodem.

Na promociji su o zborniku nadahnuto govorili urednici te recenzenti dr. sc. Dinka Marinović Jerolimov i izv. prof. dr. sc. Krešimir Žažar. Nakon njih je pjesnik i filozof Nikola Tadić pročitao nekoliko svojih pjesama posvećenih pokojnom akademiku. Nakon završetka službenog dijela promocije, s druženjem i razgovorima se uz prigodni domjenak nastavilo u foajeu knjižnice. Pogledajte fotografije i na našem Facebook profilu.

Više članaka

hrCroatian
Scroll to Top