Okrugli stolovi

2006.

Okrugli stol “Hrvatska sociologija – prvih sto godina” održan je u petak, 3. studenoga 2006. u Viječnici Sveučilišta u Zagrebu.

Promocija i okrugli stol povodom izlaska iz tiska knjige Grace Davie “Religija u suvremenoj Europi”, u organizaciji HSD-a i Golden marketinga – Tehničke knjige, održani su u četvrtak, 21. rujna 2006. godine. Uvodna izlaganja održali su Dinka Marinović Jerolimiv, Ankica Marinović Bobinac, Milan Mesić i Siniša Zrinščak.

2005.

Hrvatsko sociološko društvo je u suradnji s Fondacijom Heinrich Böll 20. listopada 2005. godine organiziralo okrugli stol na temu: “Društvena stigmatizacija žena – primjer ženskih reproduktivnih prava”.

U organizaciji Hrvatskoga sociološkoga društva i Instituta Ivo Pilar 28. lipnja 2005. godine održan je okrugli stol pod naslovom “Menadžersko-poduzetnička elita i modernizacija: razvojna ili rentijerska elita?”.

U organizaciji Hrvatskoga sociološkog društva 31. ožujka 2005. godine održan je okrugli stol posvećen preminulom akademiku Josipu Županovu pod naslovom “Sociolog kao dijagnostičar društva u promjenama”. Uvodna izlaganja podnijeli su dr. sc. Dražen Lalić, dr. sc. Ivan Kuvačić, dr. sc. Drago Čengić i dr .sc. Nenad Fanuko, dok je u raspravi sudjelovao veliki broj nazočnih na okruglom stolu.

2004.

19. listopada 2004. u organizaciji Društva održan je okrugli stol “Položaj i perspektive žena u RH”.

2003.

30. listopada 2003. u organizaciji Hrvatskog sociološkog društva, a povodom Izlaska knjige Vjerana Katunarića “Sporna zajednica: Novije teorije o naciji i nacionalizmu” održan je okrugli stol na temu “Budućnost nacije”.

2002.

27. veljače 2002. godine u velikoj dvorani Novinarskog doma održan je okrugli stol ‘Crkveno-državni odnosi u svjetlu novog zakona o pravnom položaju vjerskih zajednica’. Uvodno izlaganje održao je prof. dr. sc. Siniša Zrinščak, a okruglom stolu prisustvovali su društveni znanstvenici raznih profila i predstavnici vjerskih zajednica.

2001.

20. lipnja 2001. u velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog doma u Zagrebu, održan je okrugli stol pod nazivom “Osveta birača ili pobjeda političara? Znanstvena istraživanja ponašanja birača: teorija i empirija” u suradnji Hrvatskim Politološkim Društvom.

27. travnja 2001. u Hrvatskom novinarskom domu u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog sociološkog društva održan je okrugli stol “Uloga istraživanja javnog mnijenja u predizbornim kampanjama”.

hrCroatian
Scroll to Top