Izdavaštvo

ČASOPISI

Hrvatsko sociološko društvo izdavač je časopisa Revija za sociologiju. Revija za sociologiju objavljuje teorijske, istraživačke i metodologijske radove s područja sociologije i srodnih disciplina. Časopis objavljuje i prijevode, prikaze, osvrte, kratke sintetično-kritičke priloge u okviru »Foruma« te druge priloge od znanstvenog i stručnog interesa.

Hrvatsko sociološko društvo također je uz Zavod za sociologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu suizdavač časopisa Socijalna ekologija, te u suradnji sa izdavačkom kućom Jesenski i Turk suizdavač je časopisa Polemos – Časopisa o interdisciplinarnom istraživanju rata i mira.

BIBLIOTEKE

U suradnji sa Nakladom Jesenski i Turk, Hrvatsko sociološko društvo suizdavač je ‘Sociološke biblioteke‘, koja je nastala 1997.godine pod nazivom Biblioteka Revije za sociologiju. Naziv ‘Sociološka biblioteka’ dobiva 2001.godine, a nastavlja tradiciju odabira i objavljivanja klasičnih i recentnih djela domaće i svjetske sociologije i srodnih područja.

Hrvatsko sociološko društvo također je uz Zavod za sociologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu suizdavač biblioteke ‘Razvoj i okoliš’.

hrCroatian
Scroll to Top