Polemos

Polemos je interdisciplinarni i multidisciplinarni časopis o različitim aspektima studija rata, mira i vojske u sociologijskoj, filozofskoj, antropologijskoj, ekonomskoj, demografskoj, medicinskoj, vojnopovijesnoj, politološkoj i drugoj znanstvenoj perspektivi. Časopis objavljuje radove hrvatskih i stranih autora o svim fenomenima povezanim s ratom, vojnoj organizaciji i ustanovama, civilno-vojnim odnosima, strategijskim problemima, međunarodnim i regionalnim obrambenim i sigurnosnim mehanizmima, te o povijesti ratovanja.

Polemos je nezavisan, nevladin, akademski časopis, otvoren svim znanstvenicima, vladinim i nevladinim ekspertima, pripadnicima oružanih snaga te ostalim autorima bez obzira na njihovu struku, mjesto zaposlenja ili nacionalnost.

Tekstovi objavljeni u Polemosu referiraju se u: Sociological abstracts i Worldwide political science abstracts (Cambridge scientific abstracts), SocINDEX EBSCO (Ipswich, USA), ProQuest Political Science i ProQuest Sociology (Ann Arbor, USA).

Tvrdnje i mišljenja u objavljenim radovima izražavaju isključivo stavove autora i ne predstavljaju nužno stavove i mišljenja uredništva ili izdavača.

Recenzija: vanjske recenzije, pretežito tuzemna, dvostruka, svi radovi, dvostruko slijepa
Učestalost izlaženja (godišnje): 2

Područja pokrivanja: Društvene znanosti; Politologija; Sociologija; Psihologija; Filozofija; Povijest;

Stranica: https://hrcak.srce.hr/polemos

hrCroatian
Scroll to Top