Sociologija u srednjim školama

Hrvatsko sociološko društvo (HSD) ponosno je na višegodišnje aktivnosti na poboljšanju situacije u gimnazijskoj nastavi sociologije.

Protekle četiri godine uspostavljena je vrlo uspješna suradnja s dvije važne institucije u sastavu Ministarstva znanosti i obrazovanja – Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje znanja (NCVVO) i Agencijom za odgoj i obrazovanje (AZOO).

Suradnja s NCVVO-om odnosi se na sudjelovanje predstavnika HSD-a u pripremi i provedbi ispita Državne mature iz sociologije te na suradnju u izradi Ispitnog kataloga prema kojem se pripremaju navedeni ispiti.

Suradnja s AZOO-om odnosi se na sudjelovanje predstavnika HSD-a u planiranju stručnih usavršavanja nastavnika sociologije te na uključivanje Nacionalnih kongresa i Godišnjih konferencija HSD-a u program stručnog usavršavanja nastavnika.

HSD pokušava poboljšati vidljivost nastavnika sociologije u srednjim školama, surađivati na svim područjima s nadležnim institucijama u razvoju i očuvanju struke te omogućiti nastavnicima uvid u najnovija znanstvena i stručna postignuća sociologije na hrvatskoj, europskoj i internacionalnoj razini.

Zahvaljujemo na dosadašnjoj suradnji svim institucijama, kao i pojedincima koji nam pomažu u našoj zadaći promicanja sociološke struke.

hrCroatian
Scroll to Top